Summary

Το Back Market είναι το πρώτο marketplace στον κόσμο που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην πώληση refurbished ηλεκτρονικών προϊόντων. Με περισσότερους από 5 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, το Back Market παρέχει περισσότερες από 150 κατηγορίες προϊόντων.

Payments

Attribution Period (Cookie Length)

30 Days

Links

Παρουσίαση της εταιρείας

 

Το Back Market δεν είναι μια οποιαδήποτε πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου- είναι ένα marketplace του οποίου η αποστολή είναι να δώσει στους πελάτες ελάχιστο έως καθόλου λόγο να αγοράζουν νέα προϊόντα από τις αγαπημένες τους μάρκες όπως η Apple, η Samsung, η Sony κ.λπ. Το Back Market πωλεί ηλεκτρονικά είδη που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί και στη συνέχεια ανακατασκευαστεί από επαγγελματίες. Τα ανακατασκευασμένα προϊόντα περιλαμβάνουν: smartphones, υπολογιστές, κονσόλες παιχνιδιών, tablet, οικιακές συσκευές και πολλά άλλα.

 

Η ποιότητα των προϊόντων από το Back Market είναι συγκρίσιμη με εκείνη των καινούργιων προϊόντων. Τα προϊόντα είναι φθηνότερα και αγοράζοντας στο Back Market σημαίνει ότι συμβάλλετε στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων.

 

Το Back Market έχει ήδη πουλήσει ανακατασκευασμένα προϊόντα σε περισσότερους από 6 εκατομμύρια πελάτες στις 16 χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε σήμερα (δεδομένα Φεβρουαρίου 2022).

 

Σύμφωνα με την ADEME, αγοράζοντας ένα ανακατασκευασμένο smartphone αντί για ένα καινούργιο εξοικονομούνται:

 

  • 92% του CO2e

  • 92% πρώτες ύλες 

  • 83%λιγότερο νερό

  • 88% λιγότερα ηλεκτρονικά απόβλητα

 

Το Back Market συνεργάζεται με περισσότερους από 1.700 (και συνεχίζει να μετράει) πιστοποιημένους επαγγελματίες ανακατασκευαστές από όλο τον κόσμο.

 

Σημαντικές πληροφορίες για τον πελάτη

 

  • Τιμή: Τα προϊόντα του Back Market είναι από 30% έως 70% φθηνότερα από τα καινούργια προϊόντα. Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τα προϊόντα, την κατάσταση και τον επισκευαστή.

    • Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών καταστάσεων προϊόντων. Οι διαφορετικές συνθήκες αφορούν συγκεκριμένα μόνο την αισθητική κατάσταση του προϊόντος. Η τεχνική κατάσταση κάθε προϊόντος μετριέται σύμφωνα με τα ίδια υψηλά πρότυπα.  

      • "άψογο" → οθόνη σε άριστη κατάσταση, μπορεί να έχει ελάχιστα ορατές μικρογρατσουνιές

      • "καλό" → η οθόνη είναι σε άριστη κατάσταση, ο σκελετός μπορεί να έχει ορατές μικρογρατσουνιές

      • "ικανοποιητικό" → η οθόνη μπορεί να έχει μικρογρατσουνιές, ο σκελετός μπορεί να έχει ορατές γρατσουνιές ή/και βαθουλώματα

 

  • Ποιότητα: Οι 1500 επισκευαστές στην πλατφόρμα είναι επαγγελματίες που έχουν ελεγχθεί και δοκιμαστεί πριν τους επιτραπεί να πωλούν στο Back Market και επιβλέπουμε όλες τις εργασίες τους όπως αναφέρεται στον χάρτη ποιότητας για να διασφαλίσουμε ένα υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας.

  • Εγγύηση και περίοδος ανάκλησης: Κάθε προϊόν στην πλατφόρμα παραδίδεται με εγγύηση 1 έτους και εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Ορισμένα προϊόντα συνοδεύονται από ακόμη μεγαλύτερη εγγύηση.