Overzicht

Met meer dan 10 jaar ervaring in de online verkoop van fietsonderdelen en accessoires, en een sterke passie voor wielrennen zijn we officieel de nr. 1 online fietsenwinkel in het Verenigd Koninkrijk en staan we als online sportwinkel op de 5e plek.

Betalingen

Toewijzingslengte (cookietijd)

30 Dagen

Links

Wiggle NL Publishers-programma

Het ontstaan van een bedrijf

Wiggle ging officieel van start op 28 mei 1999. Mitch investeerde een kleine £2000 pond in het nieuwe bedrijf, samen met zijn nieuwe zakenpartner Harvey Jones. Gedurende deze periode deed ‘Bikes @ Butlers’ het ook goed. De winkel verkocht fietsen in de zaak en andere artikelen via landelijke postoderbedrijven. Harvey was enthousiast over de toen nog niet ontgonnen markt van online handel. ‘Ik kan me nog goed herinneren dat we rond Kerst 2001 in totaal 100 bestellingen op een dag hadden verwerkt. Dat was toen een nieuw record.’ - Barbara Tatford – Wiggle grootboek coördinator.

Wiggle ontstond in de kleine en bescheiden, lege kamer aan de achterkant van ‘Bikes @ Butlers’. Mick en Harvey besloten om enkele van de producten die ze in de winkel verkochten op de website te zetten. Daarnaast sprongen ze ook in op de online vraag naar condooms en eclipsbrilletjes – ze boden alles op de website aan waar vraag naar was. In 2000 namen de verkoopaantallen gestaag toe. Mitch en Harvey moesten hun plannen met de website grondig herzien omdat de webwinkel zulke grote vormen aannam. Ze besloten na lang overleg dat de meest logische stap bestond uit het verder ontwikkelen van de website in een online sportwinkel, aangezien de verkoopaantallen die kant op stuurden. In 2002 werd er een groter kavel aan Jackson Close in Portsmouth gekocht om hun jonge en veelbelovende website de kans te bieden zijn vleugels uit te slaan.

*****************************************************************************************************************************************************************************************************

Belangrijke mededeling - Update 17/12/2018

On veilig online dataverkeer te garanderen hebben we al onze links omgezet van 'http' naar 'https' (Hypertext Transfer Protocol Secure).

Wij vragen uw vriendelijk om alle links naar onze website aan te passen.

Bv.: Gelieve http://www.wiggle.nl/ te wijzigen naar https://www.wiggle.nl/

*****************************************************************************************************************************************************************************************************

Vanaf 1 juni 2018 zullen alle transacties via Wiggle zonder btw zijn, tenzij het leveradres zich in het Verenigd Koninkrijk bevindt.

We gaan ook overstappen op een nieuw commissiesysteem. Het nieuwe systeem voor alle producten is als volgt:

Editorial Content (Social & Blogs) 4%,
Cashback-affiliates 2%,
Prijsvergelijking-affiliates 2%,
Shopping Directories 2%,
Voucher websites 2%,
Default (overige) 4%

N.B. Content websites kunnen "assisted Awin sales" commissie krijgen. Contacteer de Affiliate Manager voor meer informatie.

 

***************************************